Containerparken är redan från dag ett en levande mötesplats medett kurerat, sammansatt innehåll där besökarna kan ta del av följande:

Mat och dryck

Restauranger och barer med fokus på växtbaserad mat med smaker från världens alla hörn. Tillsammans med noga utvalda lokala, ekologiska och KRAV-märkta alternativ skapas en upplevelse av riktigt schysst käk som gynnar både vår och planetens hälsa.

Cirkularitet

Containerparken uppmuntrar till att låna, byta, hyra, laga och återbruka i stället för att alltid köpa nytt. Behov och funktion framför begär; från konsument till cirkulent. Här kan besökarna dela med sig, laga och reparera sina prylar och inspireras av att återbruka det andra inte längre har användning för.

Barn och ungas delaktighet

Containerparken är en kaxig urban mötesplats för barn och unga. En inkluderande plats som överbryggar generationer och skapar möten. Här finns aktiveringsytor och programpunkter för att skapa en både häftig som viktig plats.

Konst

Konst har förmågan att samla människor och skapar förutsättningar för möten, samtal och inspiration. Med både fysisk närvaro och programaktiviteter binder konsten ihop olika delar av området.

Containment

En pulserande och oberoende kulturoas för musik, scenkonst, samtal, poddar och utomhusbio. Kultur som en del av vardagen och öppen för alla oavsett kapital; ekonomiskt som kulturellt. Containment.

Innovation

Nya spännande och ledande aktörer finns på plats för att visa på faktisk förändring, innovationer och nya möjligheter att tillsammans nå nödvändiga mål.

Marknadsplats

Med lokala handelsrädgårdar och gårdsbutiker på plats skapas en unik mat- och marknadsplats.