HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet, Stockholm, har nyligen öppnat och parken kommer att vara öppen året runt. För alla medborgare i vårt universum.

Ingen åldersgräns. Ingen entré. Alla är välkomna.

ADRESS:

Hallvägen 7, 121 62 Johanneshov
KARTA

ÖPPETTIDER:
Måndagar: Stängt
Tisdagar: 10:00–23:00
Onsdagar: 10:00–23:00
Torsdagar: 10:00–23:00
Fredagar: 10:00–23:00
Lördagar: 10:00–23:00
Söndagar: 10:00–23:00

VAD HÄNDER?
På Containerparken hittar du alltid ett myller av aktiviteter. Grunden utgörs av våra medborgare, som du kan läsa mer om här nedan. Dessutom toppas allt av både spontana och inplanerade uppträdanden på vår scen CONTAINMENT.

Containerparken är redan från dag ett en levande mötesplats med ett kurerat, sammansatt innehåll där besökarna kan ta del av följande:

Markplan

KRETSEN | Krögarparet Tomas och Klara Diederichsen (restaurangerna Garaget och Varvet) öppnar Kretsen, deras tribut till kretsloppet. Med maten som allt kretsar kring. För den inre kretsen som är alla medborgare i HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet. För alla gäster som bygger kretsen större och större. Parkens samlingspunkt.

THIRD CULTURE KIDS | Pop-up konstgalleri i skärningspunkten mellan samtidskonst och medborgarliv. En pop-up som förstärker konstnärens röst och betonar konstens roll som en inkubator för en levande stadsmiljö.

REPEAT | En bubblande container i ständig förändring i regi av Maria Soxbo och Emma Sundh där de låter sina besökare kliva in i framtiden för att upptäcka att den är krispig, smart och kreativ. Här samlas remake, utvald secondhand och vintage, hyrtjänster, rekonditionerad teknik och svinn- och resurssmarta produkter under samma containertak. REPEAT förvånar besökarna vad cirkulärt faktiskt innebär, och samtidigt vänder på normerna.

SMEDJANS TRÄDGÅRD | Gårdsbutiken från Mariefred tar sig till Slakthusområdet och öppnar en gårdsbutik för närodlat, lokalt och i säsong.

RE:STREET | Områdets second hand är noga kurerad av Per Norell (fd. Cali Roots) som med sin RE.street förlänger livslängden på street wear och sneakers. Tillsammans med vintageåterförsäljare, samlare och privatpersoner skapas ett innehåll av noga utvald second hand, RE:street.är initiativ för att hjälpa modeindustrin att gå mot en mer hållbar framtid, minska sitt miljöavtryck och främja ansvarsfulla konsumtion och produktionsmetoder. Fortsätt RE:streeting ditt street fashion.

DRÖMGÅRDEN | Föreningen Drömstort inspirerar och motiverar ungdomar att drömma stort och skapar de rätta förutsättningarna för unga från socioekonomiskt utsatta områden att utvecklas och nå sin fulla potential. I sommaröppnar de Drömgården hos HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet. Här ordnas aktiviteter för barn och ungdomar, en mötesplats där unga kan umgås, och skapa en plattform för att främja ung företagsamhet genom att visa upp produkter skapade av unga i sitt mentorskapsprogram. Förvänta er även speldagar, basketturneringar och scenprogram för ungdomar.

Plan 1

GRAFFITTI STHLM | En ateljé mitt i den urbana gläntan på plan 1. En tillfällig hemvist för deras konstnärer och dagliga arbete. På området sätter de sitt avtryck med att genom sin street art ständigt förändra parkens visuella in-, ut- och avtryck.

UNGA INNOVATÖRER | Alla Sveriges unga ska få möjlighet att upptäcka och utveckla sina innovativa förmågor. Unga Innovatörers vision och under juni månad öppnar de pop up hos HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet. Unga Innovatörer är en oberoende, ideell utbildningsorganisation som stärker ungas kreativitet, problemlösning och samarbetsförmåga att stötta skolor med kostnadsfria läromedel och verktyg. På skolloven arrangerar de sitt populära läger; Maker Camps, där ungdomarna får vara kreativa, lära sig mer om innovationer och bygga sina egna modeller eller prototyper. Till HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet skapar de ett specialanpassat Makers Camp från sin container på plan1. Att tänka fritt är större.

FÄLTBIOLOGERNA | Info kommer

Service

Hos HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet finns två serviceenheter för att uppmuntra att ta tillvra på det vi har, att lappa och laga istället för att slänga och köpa nytt. Välkomna till mekanikern och sömerskan.

GLOBAL REMAKE | Global Remake är Global House remake-märke och drivs som ett socialt företag med arbetsintegration som mål. De flyttar sin produktion och design från ateljén i Kista till Slakthusområdet. Cirkularitet omsatt i praktiken. Till Global Remake lämnar besökarna in det som önskas lappas och lagas under sitt besök i parken.

MEKANIKER | Info kommer

På området

URBAN GLÄNTA | Plan 1 är Slakthusområdets nya gröna lunga. Tillsammans med Konstfackseleven Matilda Haglund har en urban glänta skapats som omger hela området. En glänta i säsong och här hittar besökarna vildträdgården, trädgårdslandet, blomsterängen, örtträdgården, skogsgläntan och Gläntmästarboden; hjärtat i gläntan och platsen där allt som sker i gläntan utgår ifrån. Här bor Gläntmästaren med sina verktyg och tillhörigheter. Ta en paus och ta dig en trappa upp för lite trädgårdsarbete eller en promenad i det gröna.

CONTAINMENT | Parkens scen och här där det händer. Vad som händer och när det händer är i händerna på parkens medborgare och deras vänner. Samtal, workshops, konserter, scenkonst, poddar, en cirkus på besök. Allt kan och ska hända. Med ett riktat fokus på barn, unga och unga vuxna dagtid är det den naturliga mötesplatsen för nästa generations medborgare och de tidiga kvällarna får scenen en mer vuxen tonalitet. En öppen och gratis mötesplats för alla men lämna gärna ditt bidrag i hatten till hen som underhåller.

BARN OCH UNGAS DELAKTIGHET | En plats för alla åldrar är en plats med street basket, hopphage och läshörna. Här bjuds på Kompostsånger och schack. Stockholms nya mötesplats. För alla barn mellan 0 och 100 år.